Over mij


Ik ben Lies Vanloo , wonende te Zuienkerke.

In 2005 afgestudeerd als leerkracht basisonderwijs.

Sinds 1 oktober 2014 actief als kindercoach naast mijn huidig ambt als leerkracht.


Waarom ik kindercoach werd.

In mijn omgeving en vanuit mijn jaren ervaring als leerkracht zie ik het aantal kinderen die in het dagelijks leven tegen allerlei problemen aanlopen toenemen. Ze ervaren problemen op het vlak van studies, maar steeds meer met het uiten van van al hun gevoelens.

Op school of thuis is er niet altijd de kennis of de tijd om een intensieve begeleiding te bieden aan deze kinderen. Voor deze kinderen wil ik graag iets betekenen en hen ondersteunen in hun groei. Hieruit is Allez Kidz ontstaan.

Mijn verhaal

Al op jonge leeftijd wist ik dat ik met kinderen aan de slag wou. De basis hiervoor werd gelegd toen ik als jongere werkte op de speelpleinwerking. Het was evident dat ik na mijn middelbare studies de lerarenopleiding volgde.

Sinds 2005 werk ik als leerkracht in het basisonderwijs. Voorbije jaren heb ik heel wat kinderen mogen leren kennen in het gewoon en buitengewoon onderwijs. Als startende leerkracht had ik weinig voeling met het buitengewoon onderwijs. Tot ik enkele jaren terug de kans kreeg om een tijd te werken met kinderen met leer-, emotionele en gedragsproblemen. Naast het lesgeven gaat er heel wat tijd in het begeleiden van de kinderen op sociaal-emotioneel vlak.

Ik ben me gaan verdiepen in de verschillende problematieken van de kinderen en het gevoel om die kinderen te helpen groeide. Naderhand merkte ik dat ik als juf ook in het gewone onderwijs steeds meer aandacht besteedde aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen.

In 2014 heb ik een opleiding als kindercoach gevolgd, die ik met onderscheiding afrondde. Tijdens de opleiding merkte ik dat ik veel kon putten uit mijn jarenlange ervaring als leerkracht. Ook in de toekomst is het belangrijk om mezelf verder te ontwikkelen en op zoek te gaan naar nieuwe methoden en technieken.

Voor mij blijft een boeiend groei- en leerproces.

Ik coach kinderen vanuit het hart met volle aandacht, oprechte betrokkenheid en veel enthousiasme!

Ik gun het de kinderen om vol vertrouwen en met plezier in het leven te laten staan. Ze mogen trots zijn op zichzelf. Hiervan wil ik ze bewust maken. Ik stimuleer ze om optimaal gebruik te maken van hun eigen kracht en kwaliteiten. Het is geweldig om een bijdrage te leveren aan dit proces. Uiteindelijk is het kind zelf, diegene die de grootste prestatie levert!