Getuigenissen

van ouders & kinderen

Verheyden Peggy

Moeder van 3 dochters & 1 zoon

Toen mijn jongste dochter in het eerste leerjaar zat doken er leerproblemen op. In de klas werd ze achteruit gestoken en Nele vond het helemaal niet meer leuk om naar school te gaan. We besloten om haar in het tweede leerjaar te laten starten in een andere school. Daar werd ze wel geholpen voor rekenen maar we merkten dat het toch nog niet vlot verliep. Plots zag ik langs de weg reclame van Allez Kidz. Ik nam een kijkje op de website en belde naar Lies. En vriendelijke dame stond me te woord. Ze vond het net als ik belangrijk om het zelfvertrouwen van mijn dochter terug op te krikken en de rest zou ze daarna wel aanpakken.

Het eerste persoonlijke contact verliep heel vlot. Mijn dochter voelde zich snel op haar gemak. Lies slaagde erin om Nele te doen inzien dat ze niet dom was maar dat alles gewoon wat meer tijd nodig had. Nele ging iedere week naar Lies en keek er ook naar uit. De rekenspelletjes vond ze super en ze straalde toen ze merkte dat ze het ook kon.

Na een jaar besloten we in samenspraak met de juf, begeleiding en Lies om Nele een jaartje te laten overdoen. Nele bloeide open. We zijn heel tevreden dat we Lies hebben leren kennen en houden nog altijd contact. Nele vindt het belangrijk om Lies te laten weten dat ze een goed rapport heeft.

Stephanie

Moeder van 2 zonen

Mathias zit in het eerste secundair, beroepsrichting.  Hij heeft steeds individuele begeleiding nodig gehad tijdens de lagere school. Nu viel dat weg. Niettegenstaande de school en leekrachten hun best deden liep Mathias behoorlijk achter met wiskunde.

Bepaalde leerstof hadden ze in de lagere school, type8, niet gezien. Het zelfbeeld ging omlaag samen met de punten.

Toch was de inzet van Mathias groot, en daar hij in het verleden van Lies les had gekregen was de stap bijzonder vlug gezet.

Als ouder probeer je zo goed mogelijk te helpen, maar het aanleren en aanbrengen van de leerstof is toch niet eenvoudig als je kind het niet vlug snapt.

Mits op regelmatige dagen bij Lies de leerstof bij te benen, heeft Mathias een schitterend resultaat behaald. Volgend schooljaar, 2de secundair hebben we dan ook onmiddellijk beslist om opnieuw wat extra uurtjes te plannen bij Lies.

Mathias is een jonge puber en voelt zich goed bij Lies, hij gaat nu met plezier naar school. Zijn zelfbeeld helemaal opgekrikt en de resultaten zijn ernaar... Bedankt Lies.


E.J.

Moeder van een zoon (10j.)

Om mijn zoon duidelijk te maken wat een kindercoach doet, vergeleek ik het met zijn voetbalcoach. 

Een coach helpt je en zegt  je wat goed of beter kan. Een coach leert je hoe je dingen anders kan doen of aanpakken om dingen beter te laten gaan. 

Zoals de coach op de voetbal je helpt om beter te kunnen voetballen. Zo zal Lies je helpen om meer zelfvertrouwen te hebben en beter te kunnen omgaan met allerlei minder leuke situaties bv. tegenslagen op school.